Sportul arde caloriile in exces


Corpul uman are nevoie de calorii pentru a supravietui. El foloseste caloriile pentru functionarea organelor interne, pentru a pastra temperatura optima, pentru a face digestia alimentelor. Consumam calorii si cand ne imbracam, cand mergem, chiar si cand pur si simplu respiram.
Ideal ar fi ca numarul de calorii ingerate prin alimente si bauturi sa fie egal cu numarul de calorii consumate. Cum insa azi mancam mai mult ca niciodata, apare un surplus de calorii pe care corpul nostru il depoziteaza sub forma de grasime. Efectele se vad: tot mai multi oameni cu kilograme in plus sau chiar obezi. Pentru a arde tot ce consumam in plus fata de ceea ce avem nevoie trebuie sa facem sport. Alta solutie nu exista. Ori mancam mai putin decat ne este necesar pentru o perioada, pentru a forta corpul sa consume din depozitele de grasime, pentru ca apoi sa mancam doar strictul necesar, ori facem sport pentru a consuma ceea ce este in plus. Cea mai buna solutie este combinarea celor doua modalitati, adica o dieta echilibrata si sport zilnic. Asa veti ajunge cel mai repede si cel mai sanatos la silueta pe care vi-o doriti.
De ce este sportul atat de bun? Pentru ca va ajuta pe doua planuri: in primul rand veti arde calorii atunci cand veti practica sport si in al doilea rand va va creste rata metabolica, si anume veti consuma mai multe calorii atunci cand sunteti in stare de repaos. De ce acest lucru? Pentru ca va veti dezvolta muschii, iar acestia sunt mari consumatori de calorii. Persoanele cu muschi mai dezvoltati consuma mai multe calorii in stare de repaos decat cei care nu au muschi deloc. (Cand spun persoane cu muschi nu ma refer neaparat la genul culturist, ci la persoane normale, care isi antreneaza muschii periodic prin sport).
Exista doua tipuri de activitate fizica: aeroba si anaeroba. Exercitiile aerobice (jogging-ul, sariturile cu coarda, inotul) folosesc oxigenul adus de sange pentru muschi. Ele sunt executate cu o intensitate mai joasa si pe termen mai lung. Aceste exercitii ard caloriile instant in timpul efectuarii lor, dar si dupa, pentru refacerea organismului. In schimb exercitiile anaerobice (fitness-ul, exercitiile cu greutati) folosesc anumite substante care se gasesc in muschi. Aceste exercitii sunt intense dar de scurta durata.
Pentru cei care doresc sa slabeasca o combinatie a celor doua tipuri de exercitii este ideala, deoarece ardeti calorii pe loc facand exercitii aerobice, dar va si imbunatatiti rata metabolica prin exercitiile anaerobice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te-ar putea interesa si:

Related Posts with Thumbnails