Importanta micului dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si in niciun caz nu trebuie sa sarim peste el, in special daca dorim sa slabim. Micul dejun aduce multe beneficii organismului tau, el iti ofera energie pe parcursul zilei, te ajuta sa fii in forma maxima in activitatile tale din cursul zilei si ajuta si la mentinerea greutatii.

Multi dintre noi "uitam", sau "nu avem timp" sau "nu ne e foame dimineata" si plecam de acasa cu stomacul gol, sau in cel mai rau caz dupa o tigara si o cafea. Daca facem asa corpul nostru o sa reactioneze in jurul orei 10, cand secretia insulinei este maxima, ceea ce duce la scaderea glicemiei din sange, si vom manca tot ce ne cade pe mana. Lipsa micului dejun ne cauzeaza numai probleme: nu numai ca vom manca mai mult pe parcursul zilei, dar corpul nostru se va simti slabit, obosit inca de la primele ore ale diminetii, nu ne vom putea concentra la capacitate normala si vom fi tot timpul stresati de senzatia de foame.
Pe de alta parte un mic dejun bogat si sanatos ne ofera multe avantaje: vom avea energie pe parcursul zilei. Decat sa alegi o cafea care doar te trezeste, mai bine alege un mic dejun bogat, care va oferi corpului tau combustibil pentru o perioada lunga. Astfel, eviti rontaiala de covrigi, napolitate si alte lucruri bogate in calorii. Un mic dejun bogat si sanatos iti va mentine nivelul glicemiei constant, ceea ce are un rol important in controlul apetitului. Daca nu mancanci mult timp iti vei incetini metabolismul.
Celor care se tem ca o sa se ingrase mancand un mic dejun consistent le spun ca nu au de ce sa se teama: toate caloriile din micul dejun vor fi consumate pe parcursul zilei si in niciun caz stocate sub forma de grasime. De altfel, micul dejun trebuie sa reprezinte 40% din caloriile ingerate pe parcursul zilei.


Ce sa mancam la micul dejun? Cea mai buna alegere sunt fructele
proaspete. Chiar daca multi le considera ca niste alimente usoare, fructele pot sa ne ofere atat de multa energie cat nu va inchipuiti. Sunt alternativa cea mai sanatoasa pentru un mic dejun. Mai putem manca si cereale, care au avantajul ca energia oferita de ele se va elibera incet si constant, evitand senzatia de foame mult timp. Inca un aliment cheie dimineata il pot constitui lactatele. Din acestea ne luam proteinele si calciu. Putem adauga o linguita de miere, atat pentru dulceata cat si pentru toate beneficiile pe care mierea le aduce. Putem trage concluzia ca cereale cu iaurt si fructe proaspete  si o lingurita de miere reprezinta un mic dejun ideal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te-ar putea interesa si:

Related Posts with Thumbnails