Din toate cate putin

Cel mai bun si mai sanatos mod de a manca este cel care urmeaza regula " din toate cate putin ".
Fetelor, sa va intre in cap: nu exista nicio dieta minune, niciun regim prin care sa slabiti 5 kilograme in 3 zile, iar "slabesti mancand" ma face sa rad. Intradevar, daca mancati 7 zile doar supa de varza s-ar putea sa aveti cateva kilograme in minus, dar nu este sanatos. Toate dietele aceste restrictioniste nu fac decat sa va priveze de multi nutrienti de care corpul vostru are mare nevoie. Si dupa ce slabiti va veti ingrasa la loc, va garantez!
Exista atatea si atatea diete, ca nici nu pot sa le numar. Weight Watchers, Atkins, Montignac, Okinawa, Catalin Crisan, disociata, cu supa de varza, cu grapefruit si multe multe altele. Sa nu mai vorbesc dietele care iti spun ce sa mananci la fiecare masa, cu gramaj, cu numar de calorii s.a.m.d. Atata bataie de cap.. si degeaba, cand e atat de simplu sa manaci sanatos si sa slabesti in acelasi timp.
Va propun ceva: incercati sa mancati portii mici de alimente. Sa fim sinceri: ceea ce ne ingrasa pe noi este excesul de alimente. Nu? Sa nu intelegeti acum ca va dau liber la chipsuri, suc, cartofi prajiti, prajituri si alte "alimente". In niciun caz. Tot ce vreau sa va spun este nu trebuie sa renuntati sa mancati multe alimente si sa va restrictionati la doar cateva. O alimentatie sanatoasa este una diversificata, si pastrand proportiile din piramida alimentara. Asta inseamna ca puteti sa mancati o inghetata duminca, sa zicem. Sau ca la un gratar nu trebuie neaparat sa nu mancati un mic sau carnacior doar pentru ca e din carne de porc. Intelegeti ideea, nu?
Asadar, nu incercati sa tineti o dieta, incercati sa va schimbati stilul alimentar. Si aceasta schimbare trebuie facuta pe viata, nu doar pe o perioada.
Slabitul trebuie sa fie un rezultat al modificarii stilului alimentar, si nu neaparat un motiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te-ar putea interesa si:

Related Posts with Thumbnails