Cum sa nu mai mancam seara

Dupa cum cred ca stiti, masa de seara trebuie sa fie cea mai usoara si cea mai saraca in calorii dintre mesele de peste zi, dupa principiul: "Mananca dimineata ca un rege, la pranz ca un print, iar seara ca un cersetor." Totusi eu zic ca aceasta zicala se refera la cantitate, si nu la calitate! Calitatea trebuie sa fie buna la fiecare masa.
Dar cum sa facem sa nu mai mancam seara? Mai ales ca niste rontaieli seara, in pat, la un film, sunt tentante intotdeauna, nu? Exista cateva solutii care te pot ajuta sa ai o cina usoara si sa nu mai poftesti la mancaruri care ingrasa.
  1. Beti apa sau ceai neindulcit. Va veti pacali stomacul, si poate poftele acelea vor trece. 
  2. Faceti putina miscare. Da da, ati citit bine. Sportul poate sa inhibe pofta de mancare, mai ales pofta de dulce. Stiu ca poate unii vor zice ca miscarea le da pofta de mancare, dar eu cred ca asta e o idee preconceputa. La mine cel putin, sportul inhiba pofta de mancare.
  3. Nu mancati in timpul zilei foarte condimentat. Condimentele dau pofta de mancare. Nu spun acum sa nu puneti deloc condimente si sa mancati o mancare insipida, dar incercati sa folositi o cantitate mica.
  4. Nu tineti la vedere produse cu multe calorii. De altfel, ar fi bine sa nu aveti prin casa deloc asa ceva. Incetati sa le mai cumparati. Nu va mai ganditi ca le luati doar sa fie acolo. Poate veti avea un moment de slabiciune si veti ceda tentatiei. Asa ca mai bine evita tentatia.
  5. Spalati-va pe dinti. Chiar ajuta sa nu mai vreti sa puneti nimic in gura.
  6. Iesiti la o plimbare. Dar incercati sa nu faceti din plimbare un drum la restaurant.
  7. Rasfoiti o revista de femei sau uitati-va la poze cu femei suple. Ganditi-va: oare ele mananca la ore asa tarzii?
Sa nu intelegeti totusi ca nu aveti voie sa mancati nimic la cina. Puteti manca o cina usoara, pana la ora 19.00 zic eu, formata dintr-o salata de legume, fara carne, fara paine (sau o feliuta foarte mica si subtire), puteti rontaii 2 morcovi, sau o salata mare de varza, poate chiar un mar. Aveti totusi grija cu fructele seara. Chiar daca sunt foarte sanatoase, contin zahar. Mai bine le mancati pe timpul zilei decat seara. Puteti incerca si o cantitate mica de legume la gratar, dar sa aveti atentie sa nu fie cu ulei, sau cu sosuri. O varianta de succes este un paharel de iaurt, dar atentie, iaurt simplu, nu din acela cu fructe ( cu care sunt total impotriva, o sa scriu un articol despre aceasta).

Asadar, sunt destule modalitati sa nu mai mancati seara. Totul e sa aveti putina vointa. Mancatul unei cine usoare duce si la o pofta de mancare mai mare dimineata, si doar stim ca un mic dejun bogat minunat.Si tineti minte: sa te duci la culcare cu stomacul aprope gol este unul din cele mai bune lucruri pe care poti sa le faci pentru sanatatea si corpul tau!

2 comentarii:

  1. corect !! felicitari pt articol!! nemancatul seara si putin sport pot face minuni pentru corpul unei femei..

    RăspundețiȘtergere
  2. totusı e foarte greu cınd maı estı sı poftıcıasa dar mıas dorı mult de tot sa urmez sfatul pentru ca mıı rusıne cınd ma sıcıe lumea ca de parca as fı ınsarcınata vesnıc ma ıau la ıntrebarı de ce mıı burta mare .....poate stıtı o metoda pentru burta cum so dau jos..................

    RăspundețiȘtergere

Te-ar putea interesa si:

Related Posts with Thumbnails