Doneaza sange!

Daca inca nu ai donat sange pana acum, e momentul sa o faci. Este un gest in primul rand umanitar, nu dureaza mult, este sanatos si te vei simtii cu adevarat util. Ca sa nu mai spunem ca poti salva o viata printr-un gest atat de marunt.
Pentru cei care nu au mai donat niciodata, o sa va spun ce trebuie sa faceti. E foarte simplu: mergi la cel mai apropiat centru de donare de sange(spital, policlinica) si spune ca vrei sa donezi sange. Ti se va recolta mai intai pentru niste analize scurte, ti se va masura tensiunea iar apoi vei dona efectiv sange. Doar atat! Sa ai buletinul la tine!
Trebuie ca in seara de dinainte sa nu ai o masa foarte copioasa si sa nu exagerezi cu alcoolul. Dimineata sa manaci foarte putin si usor si sa nu fumezi.
Vei avea, pe langa propria ta satisfactie morala, si cateva mici beneficii: gratuitate la transportul in comun pe ziua respectiva, poti cere o adeverinta cu care sa ai liber la serviciu/scoala, plus bonuri de masa in valoare de aprox 55 de lei.
Dupa ce donezi este foarte indicat sa consumi o cantitate importanta de apa, si ai grija sa ai o dieta sanatoasa in zilele urmatoare.
Eu ma voi duce maine dimineata sa donez. Voi cand va duceti?

Un comentariu:

Te-ar putea interesa si:

Related Posts with Thumbnails