Cand facem sport, dimineata sau seara?

"Cine se scoala de dimineata, departe ajunge". Ati auzit de acest proverb cu siguranta. Este foarte valabil si in cazul sportului.
Expertii ne sfatuiesc sa facem sport dimineata, din mai multe motive: metabolismul tau este accelerat, vei avea mai multa energie pe timpul zilei(poate vi se pare un paradox, dar este adevarat), vei fi mai impacata cu tine insati, stiind ca ai scapat de "povara" sportului pe ziua respectiva, vei manca mai putin, vei bea mai multa apa...
In schimb, daca faci sport seara exista pericolul sa fii prea obosita, atat fizic cat si psihic. Nu vei avea la fel de multa energie, iar corpul tau nu va raspunde la fel de bine ca si dimineata. In plus, poti sa gasesti multe scuze si sa alegi sa petreci seara altfel. Pe cand dimineata te trezesti cu o ora mai devreme si.. gata, nu ai nicio scuza!
Bineinteles ca nu este obligatoriu sa faci sport dimineata. Poti sa il faci si seara, sau chiar la pranz. Totul depinde de tine, de cum reactioneaza organismul tau, de timpul pe care il poti gasii pentru tine. Conteaza numai ca sportul sa nu lipseasca din rutina ta zilnica!

Un comentariu:

Te-ar putea interesa si:

Related Posts with Thumbnails