Greseli care trebuie evitate cand facem sport (2)

- pretentia de a avea rezultate in termen scurt. In special daca dorim sa slabim, trebuie sa fim constienti ca rezultatele nu vor aparea imediat. Slabirea sanatoasa se face pe termen lung, altfel orice fals rezultat va disparea la fel de repede cum a aparut. Si cand spun fals rezultat ma refer la eliminarea apei din organism, nu a grasimii.

- nu trebuie sa exageram cu efortul fizic la inceput. Trebuie sa cunoastem limitele corpului nostru. Daca exageram cu exercitiile, nu numai ca vom obosi foarte repede si ne vom simti epuzati, dar si dezamagiti, si ne va fi mai greu data viitoare sa ne apucam de lucru.

- trebuie sa facem sport constant daca vrem sa slabim. Daca facem sport doar in weekend, nu vom ajunge nicaieri cu slabitul. Pentru a slabi trebuie sa facem sport de cel putin 5 ori pe saptamana, cate 30 de minute.

- rutina nu trebuie sa se instaleze in programul nostru de slabit, in sensul ca trebuie sa facem exercitii fizice variate. Daca facem doar un tip de miscare, organismul nostru se va obisnui cu aceea miscare si nu va mai arde la fel de multe calorii. Trebuie sa includem in program mai multe tipuri de exercitii, asta si pentru a forta corpul sa arda mai multe calorii, dar si pentru a nu ne plictisi si pentru a ne simti intr-adevar bine cand facem sport.

Un comentariu:

  1. Tu ai dreptate. 30 de minute pe zi nu sunt asa mult si cred ca oricine isi permite sa isi aloce 30 de minute pe zi pt sport

    RăspundețiȘtergere

Te-ar putea interesa si:

Related Posts with Thumbnails